Els bancs dels aliments demanen ajut per afrontar la cronificació de la pobresa alimentària

• La pobresa alimentària es continua cronificant en el conjunt de Catalunya: encara hi ha 235.191 persones que depenen dels bancs d’aliments per cobrir les seves necessitats bàsiques d’alimentació.

• La dades recollides en el primer trimestre del 2023 indiquen que el nombre de persones ateses torna a créixer lleugerament en ciutats com Barcelona i Girona.

• Per afrontar aquesta situació, la Fundació  ”la Caixa” i CaixaBank impulsen la quarta edició de la campanya «Cap llar sense aliments».

Barcelona, 24 de maig del 2023. Els bancs dels aliments alerten que la pobresa alimentària es continua cronificant el 2023. Segons les dades recollides al primer trimestre, a Catalunya encara hi ha 235.191 persones que necessiten ajuda per cobrir les seves necessitats bàsiques d’alimentació.

A més, en ciutats com Barcelona i Girona el nombre de persones ateses ha repuntat lleugerament respecte del desembre del 2022. El Banc dels Aliments de Barcelona reporta un petit increment trimestral de beneficiaris del 0,7 %, fins a 138.103 persones, mentre que al Banc dels Aliments de Girona la xifra creix un 5,5 %, fins a 38.354 persones.

«Cap llar sense aliments»

Per afrontar aquesta situació, la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank impulsen la quarta edició de la campanya solidària «Cap llar sense aliments». Igual que en les edicions anteriors, la iniciativa arrenca amb una aportació d’1 milió d’euros per part de la Fundació ”la Caixa”.

Fins al 7 de juliol, es poden fer donacions a través de Bizum, enviant una aportació a la causa 38014. També s’hi pot col·laborar a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, a través de la plataforma de banca digital CaixaBankNow i mitjançant el portal www.caixabank.cat per als donants que no siguin clients de l’entitat. La quantitat total de les donacions es distribuirà per totes les províncies espanyoles a través dels 54 bancs dels aliments associats a la FESBAL.

Entre les edicions 2020, 2021 i 2022, aquesta iniciativa va recaptar més de 7,5 milions d’euros, amb els quals es van aconseguir 7.900 tones d’aliments bàsics. Tant la FESBAL, com la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank fan una nova crida a les empreses i la societat perquè continuïn mostrant la seva solidaritat amb les persones que més ho necessiten.

Banc aliments Girona
AVIS LEGAL

Està inscrit en el registre corresponent de la Generalitat de Catalunya amb el nombre 420, sent el seu nombre d’identificació fiscal el G-17457672. Politica de protecció de dades

El nostre domicili social està situat en:

C/ Palol d’Onyar, 3-5

17004 Girona

Telefòn: 972223463

correu: info@bagirona.org

Tradueix >>